Radio10 Sport 30 mei 2017

Acht doden bij schietpartij VS
mei 29, 2017
Dagbladenoverzicht dinsdag 30 mei 2017
mei 30, 2017
Show all

Radio10 Sport 30 mei 2017

U-20 WK in Korea

Achste finale :  
Dinsdag:

Venezuela -Japan

Zuid-Korea -Portugal

 

 

Voetbal:

Luciano Spalletti vertrekt als trainer van AS Roma. De 58-jarige Italiaan heeft de clubleiding van de Romeinen laten weten dat hij niet van plan is om zijn aflopende contract te gaan verlengen. De 58-jarige Spalletti is bezig aan zijn tweede termijn als coach van Roma. Hij volgde vorig jaar januari de ontslagen Rudi Garcia op en leidde de op dat moment in de middenmoot bivakkerende ploeg naar de knappe derde plaats in de Serie A.

Ernesto Valverde is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De coach heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend in Camp Nou. Dat maakte de nummer twee van de afgelopen Primera Division maandag bekend op de website. De komst van de coach hing al enige tijd in de lucht. Hij wordt donderdag gepresenteerd. “Zijn filosofie past bij Barcelona”, aldus voorzitter Josep Maria Bartomeu. “Valverde heeft de kennis, de ervaring en kwaliteiten voor deze functie. Hij heeft passie voor voetbal en werkt met de nieuwste technologieën. Bovendien heeft hij oog voor de jeugd.”

 

Wielrennen:

Tom Dumoulin wordt woensdagavond gehuldigd voor zijn eindzege in de Giro d’Italia. Dat gebeurt op de Markt in zijn Maastricht. Dumoulin mocht gisteren de beker omhoog houden in Milaan, nadat hij een zinderende ronde had afgesloten met een weergaloze tijdrit. Daardoor sprong hij van de vierde naar de eerste plaats in het eindklassement. Het was de eerste Nederlandse eindzege in een grote ronde in 37 jaar tijd en de eerste Nederlandse Giro-winst ooit.

 

Comments are closed.