Radio 10 Sport woensdag 9 augustus 2017

Radio 10 Sport dinsdag 8 augustus
augustus 8, 2017
Betekenis van 9 augustus: Dag der Inheemsen
augustus 9, 2017
Show all

Radio 10 Sport woensdag 9 augustus 2017

Basketbal:

Heren Hoofdklasse (Halve finale Playoff):
Dinsdag:

Game 2 > Yellow Birds – De Arend 64-61

Stand: 2-0 voor YB

Game 2 > SCVU – De Schakel 51-72

Stand:2-0 voor de Schakel

De Halve Finalewedstrijden worden morgen voortgezet

 

Internationaal voetbal:        Friendly:

Uefa Super Cup
Dinsdag :

Real Madrid – Machester United 2-1

Woensdag:
AC Milan-Real Betis

 

Voetbal:

Karl-Heinz Rummenigge verbaast zich over de hoge transfersom van Neymar. Voor 222 miljoen euro heeft de voorzitter van Bayern München liever een stadion dan een topspeler. In München hebben we een andere filosofie. We willen en kunnen niet dergelijke hoge bedragen uitgeven. Ik denk ook niet dat onze fans dat goed zouden vinden”, stelt de voorzitter.

 

Engeland gaat zich kandidaat stellen voor de organisatie van het EK vrouwenvoetbal in 2021. De Engelse voetbalbond FA is onder de indruk geraakt van de Europese eindronde in Nederland. De UEFA en KNVB hebben de lat hoog gelegd, meent de organisatie en die moet geëvenaard kunnen worden.  Engeland organiseerde het EK al in 2005.  Het WK van 2019 is al toegewezen aan Frankrijk.

 

Atletiek:

Atleet Isaac Makwala uit Botswana is wel degelijk getest voordat hij werd uitgesloten voor de finale van de 400 meter op de WK atletiek in Londen. Dat stelt de internationale atletiekfederatie IAAF in een verklaring. De IAAF voelde zich geroepen te reageren op uitspraken van de teleurgestelde atleet. “Ik ben helemaal niet getest”, mopperde Makwala dinsdag toen hij niet aan de finale van 400 meter mocht deelnemen. “Ik had maandag ook makkelijk kunnen starten op de 200 meter, zo ziek was ik niet. Ik heb overgegeven, dat was alles. Het lijkt wel op een bewuste actie om mij uit te schakelen, ik ben er kapot van.”

 

Wayde van Niekerk heeft gisteren zijn wereldtitel geprolongeerd op de 400 meter. De 25-jarige Niekerk liep de finale in een tijd van 43,98 seconden. Steven Gardiner van de Bahama’s eindigde tweede met de tijd van 44,41 en de atleet uit Qatar werd derde met 44,48. Van Niekerk deed het vorig in Rio beter, want daar smashte hij het zeventien jaar oude wereldrecord van Michael Johnson met een tijd van 43,03.

 

 

Comments are closed.