Radio 10 Sport vrijdag 8 september 2017

Dagbladenoverzicht vrijdag 8 september 2017
september 8, 2017
Brandweer zanderij heeft hypermoderne brandbluswagen erbij
september 8, 2017
Show all

Radio 10 Sport vrijdag 8 september 2017

Basketballer Byorn Ewyk van Yellow Birds is voor één jaar onvoorwaardelijk geschorst door de tucht- en geschillencommissie van de Surinaamse Basketbalassociatie. Volgens het disciplinaire orgaan staat vast dat Ewyk scheidsrechter Kenneth Vianen fysiek heeft belaagd na de beslissende game 5 van de basketbalfinale in de mannenhoofdklasse tussen Yellow Birds en De Schakel. Speler Sergio de Jong en de assistent-coaches Terence Oosterwolde en Förgild Krak zijn eveneens gestraft door de tucht- en geschillencommissie. De Jong is voor vier wedstrijden geschorst voor wat de commissie beschrijft als “ongeoorloofd bedreigend lichamelijk contact” en Krak mag twee duels niet meedoen vanwege “ongeoorloofd contact” met de arbiter. Oosterwolde kreeg een schorsing van één wedstrijd onvoorwaardelijk voor “herhaalde aanmerkingen op de arbitrale leiding als ook het beledigen van de arbiter” en een proeftijd van één jaar. Het is nog niet duidelijk of Yellow Birds in beroep gaat tegen de opgelegde straffen. Bron : dwtonline

 

Zaalvoetbal Uitslagen:

Donderdag
Eerste klasse :

Palo – Kabel Boyz II 4-4

Kismet – FCB 3-7

 

Hoofdklasse :

Pentagon – Kabel Boyz 6-6

Mengao – Interbom  11-4

 

Buitenlands  Sport:

 

Europese Competitie

La Liga : Bundesliga  : Ligue 1 :
Vrijdag :

Leganes – Getafe

Vrijdag :

Hamburger SV-Leipzig

Vrijdag:

Lille – Bordeaux

Metz – Paris Saint Germain

 

 

Buitenlandse Berichten:

Fenerbahçe wil Diego Costa dolgraag verlossen uit diens uitzichtloze situatie bij Chelsea. Costa heeft geen toekomst meer bij de Engelse club en aast zelf op een terugkeer naar Atlético Madrid, maar zijn oude liefde mag pas in januari weer spelers aantrekken. Fenerbahçe hoopt daarvan te kunnen profiteren. In Turkije loopt de transferperiode pas vrijdag af, ruim een week later dan in de rest van Europa, waar de markt op 31 augustus om middernacht al dicht ging. Costa had afgelopen seizoen met twintig doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Chelsea, maar hij botste ook met manager Antonio Conte.

De Amerikaanse tennister Sloane Stephens heeft de finale van de US Open bereikt. In de halve finale versloeg ze haar landgenote Venus Williams in drie sets: 6-1 0-6 7-5.  Stephens (24) heeft nog nooit een grandslamtoernooi gewonnen. Het staat al vast dat ze in de finale een landgenote treft. De andere halve finale gaat tussen twee andere Amerikaanse tennisters: Madison Keys en Coco Vandeweghe.

Comments are closed.