Radio 10 Sport donderdag 5 oktober 2017

Stille loop BVL/ALS in verband met Wereld Leerkrachten Dag
oktober 5, 2017
Ex-minister HI wil ondernemersklimaat verbeteren
oktober 5, 2017
Show all

Radio 10 Sport donderdag 5 oktober 2017

WK-Dammen:

Gunu Burleson speelt vandaag in de zevende ronde van de halve finale op het WK-Dammen tegen de thuis spelende Est Raivo Rist. Zowel Burleson als Rist hebben 6 punten uit zes partijen.

 

Zaalvoetbal:

Eerste klasse: Hoofklasse:
Donderdag:

Kabel Boyz II-FCB 18.00u

Locatie: Anthony Nesty Sporthal

Donderdag:

Zwaluw’96-The Lions 19.15u

Pentagon-Mengao 20.30u

 

WK Kwalificatie 2018:

 

Europese zone:

Groep C: Groep E: Groep F:
Donderdag:

Azerbeidzjan-Tsjechië 1-2

Noord-Ierland-Duitsland 1-3

San Marino-Noorwegen 0-8

Donderdag:

Armenië-Polen 1-6

Montenegro-Denemarken 0-1

Roemenië-Kazachstan 3-1

Donderdag:

Engeland-Slovenië 1-0

Malta-Litouwen 1-1

Schotland-Slowakije 1-0

 

Zuid-Amerikaanse zone:                                 

Donderdag:
Bolivia-Brazilië

Venezuela-Uruguay

Argentinië-Peru

Chili-Ecuador

Colombia-Paraguay

Aziatische zone:

Groep C:
Donderdag:

Syrië-Australië 1-1

Dinsdag ontmoeten beide landen elkaar opnieuw in Sydney. De winnaar van het tweeluik speelt in november tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse kwalificatiezone om een WK-ticket.

 

De Braziliaanse politie heeft vandaag Carlos Arthur Nuzman, de voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro, gearresteerd op verdenking van omkoping en corruptie.

De 75-jarige Nuzman zou een illegale rol hebben gespeeld bij het binnenhalen van de Spelen, in 2009. Daarbij zouden leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn omgekocht. Nuzman is al decennialang een prominent figuur in de Braziliaanse sport. Samen met hem is ook Leonardo Gryner aangehouden. Hij is de voormalige directeur van het Braziliaans Olympisch comité. De arrestaties zijn het gevolg van het onderzoek dat eerder dit jaar werd ingesteld en aanleiding vormde een transactie van 1,5 miljoen dollar van een Braziliaanse zakenman naar de zoon van oud-IAAF-voorzitter en IOC-lid Lamine Diack, enkele dagen voor de stemming in Kopenhagen. De Franse justitie, het IOC en de Braziliaanse politie trekken samen op in het onderzoek in de zaak bekend als ‘Unfair Play’. Niet alleen Diack junior, maar ook bestuurders uit andere Afrikaanse landen zouden flinke geldbedragen hebben ontvangen uit Brazilië. Het IOC heeft inmiddels alle relevante informatie over de ex-baas van Rio 2016 bij de Braziliaanse autoriteiten opgevraagd voor het eigen onderzoek.

 Argentinië, Paraguay en Uruguay willen samen het WK voetbal van 2030 organiseren. Een titelstrijd in Zuid-Amerika zou precies honderd jaar na het eerste WK voetbal plaatsvinden. Dat WK werd in 1930 eveneens in Uruguay georganiseerd, waarbij het gastland Argentinië in de finale versloeg. Voor de organisatie van het WK van 2030 hebben ook Engeland en China interesse getoond. Overigens moet de FIFA eerst nog beslissen waar het WK van 2026 wordt gehouden. Het WK van 2018 wordt in Rusland gespeeld en in 2022 is Qatar het gastland.

 Jupp Heynckes is voor de rest van het seizoen de trainer van Bayern München. De 72-jarige Heynckes is de opvolger worden van Carlo Ancelotti. Heynckes was al drie keer eerder hoofdcoach van de recordkampioen uit München. Onder Heynckes won Bayern in 2013 de landstitel, de DFB-beker en de Champions League.

Tennis:

Rafael Nadal heeft donderdag de kwartfinales van het ATP-toernooi van Peking bereikt. In de kwartfinale neemt hij het op tegen John Isner. Thomans Berdych haalde de laatste acht niet. Hij liet zich verrassen door Andrey Rublev. De laatste achtste finale partij gaat tussen Fabio Fognini en Alexander Zverev.

Bij de dames heeft Elena Svitolina als eerste de halve finale bereikt. Jelena Ostapenko en Petra Kvitova plaatsen zich vandaag als laatsten voor de kwartfinale.

Comments are closed.