Radio 10 Sport 28 juni 2017

DNA staat stil bij topprestaties Surinaamse sporters
juni 28, 2017
Crisis alom zegt protesterende vakbeweging
juni 28, 2017
Show all

Radio 10 Sport 28 juni 2017

Zaalvoetbal:

Dinsdag:
Derde klasse:

Brodas – Castilla 5-5

Eerste klasse:

FC Pro – Giants 1-1

Hoofdklasse:

Zwaluw’96 – Inter Bom 11-5

Kabel Boyz – Pentagon 2-3

 

Confederations Cup 2017

Woensdag: Wedstrijd info
Halve finale :

Portugal – Chili om 15:00

Chili is Copa América

Portugal is Europees kampioen

Halve finale wordt gespeeld in Kazan Arena (Kazan)

Duel staat onder leiding van Alireza Faghani uit Iran

 

Manny Pacquiao zint op een revanche tegen de Amerikaan Floyd Mayweather. Dat vertelt zijn trainer Freddie Roach aan Sky News. Om in de juiste vorm te komen, bokst de 38-jarige Filippijn zondag tegen de Australiër Jeff Horn. Inzet van dat boksduel in Brisbane is de wereldtitel in het weltergewicht van de mondiale bond WBO. “Pacquiao wil een nieuw gevecht tegen Mayweather en om van hem te winnen, moet je goed in vorm zijn. Dus tegen Horn moet hij imponeren. Ik verwacht een snelle knock-out”, aldus Roach. Pacquiao en Mayweather boksten in 2015 in Las Vegas het ‘Gevecht van de Eeuw’. Het was het duurste gevecht ooit tussen twee boksers. Mayweather won destijds op punten.

Spanje en Duitsland hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de finale het EK onder-21. De Spanjaarden rekenden in de halve eindstrijd af met Italië en Duitsland was na strafschoppen te sterk voor Engeland.

Bij Spanje-Italië was Saul Ñiguez van Atletico Madrid de grote man door tijdens de 3-1 zege alle Spaanse treffers voor zijn rekening te nemen.  Eerder op de avond plaatste Duitsland zich voor de finale. In de halve finale tegen Engeland was de stand na 120 minuten 2-2. In de strafschoppenserie won Duitsland uiteindelijk met 4-3.

Spanje won het EK onder-21 in 2011 en 2013. Duitsland was in 2009 de beste van Europa. Vorig jaar was Zweden in de finale te sterk voor Portugal.

 De organisatie van het WK voetbal van 2022 in Qatar heeft de conclusies uit het langverwachte onderzoeksrapport naar corruptie van de mondiale bond FIFA omarmd. ,,Dit bekrachtigt de integriteit van ons bid”, luidde een verklaring uit Doha. Het gisteren gepubliceerde rapport van de Amerikaanse jurist Michael Garcia bevat geen harde bewijzen voor corruptie bij de toewijzing in 2010 van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022. Wel geeft het dossier van 430 pagina’s inzicht in een verdorven systeem waarin eigenbelang, hoogmoed en hebzucht bij de 22 stemgerechtigde bestuursleden van de wereldvoetbalbond om voorrang streden.

Comments are closed.