10 Mobiel – Ashvin Sewsahai – 22 februari 2021
februari 22, 2021
Slechts 1 nieuwe besmetting uit 52 testen
februari 23, 2021
Show all

PvdA wil eerherstel voor Doedel

Ook in Nederland hernieuwde aandacht na vondst medisch dossier

Onderzoek moet rol Nederlandse overheid duidelijk maken

De vondst van het medisch dossier van Louis Doedel in Suriname, is ook in Nederland niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Partij van de Arbeid pleit voor eerherstel voor Doedel. PvdA-Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul heeft in schriftelijke vragen aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken daarom gevraagd om een onderzoek dat daartoe moet leiden.

Het onderzoek moet ook aan het licht brengen welke documenten er in de Nederlandse archieven over Louis Doedel zijn. Maar meer nog de rol die de Nederlandse overheid heeft gespeeld.  

De PvdA heeft als enige partij Kamervragen gesteld. Van den Hul is er echter van overtuigd dat ook andere partijen in de Tweede Kamer de roep om een onderzoek en eerherstel voor Doedel steunen.  

Van den Hul erkent dat Nederland worstelt met het donkere deel van de geschiedenis. Radio 10 vroeg het Tweede Kamerlid waarin dat volgens haar zijn oorsprong vindt.

Kirsten Van den Hul (PvdA). De politica verwacht dat het enkele weken kan duren voordat ze antwoord krijgt van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Comments are closed.