Protesten tegen wijziging wet op de staatsschuld

Pg: Vervolging nog niet ingezet; minister wel verdachte
oktober 31, 2019
10 Mobiel – Don Gill – 31 oktober 2019
oktober 31, 2019
Show all

Protesten tegen wijziging wet op de staatsschuld

Leerkrachten opgeroepen om scholen te verlaten

De wet op de staatsschuld wordt vandaag gewijzigd in De Nationale Assemblee; dat is althans de bedoeling. De coalitie heeft duidelijk laten weten dat zij over de numerieke meerderheid beschikt, en ondanks protesten vanuit de politiek, vakbeweging en bedrijfsleven de wet zal doordrukken.

De ontevreden organisaties hebben protesten aangekondigd voor vandaag.

Op het onafhankelijkheidsplein zal er worden geprotesteerd en volgt ook de indiening van een petitie. Ook het onderwijsveld is in beweging gekomen. Leerkrachten van de onderwijsbonden BVL en ALS zijn opgetrommeld om tegen 12 uur de scholen te verlaten en zich te begeven naar het Onafhankelijkheidsplein:

Reshma Mangre, voorzitter van de Onderwijsbonden BVL en ALS over de aangekondigde protesten van vandaag. Het gaat om de voorgenomen wetswijziging van de wet op de staatsschuld, waarbij de strafbepaling zal worden geschrapt. Dit betekent dat de staat leningen mag aangaan zonder dat er juridische consequenties daaraan verbonden kunnen worden. Groepen zijn opgeroepen om zich tegen 12 uur naar het onafhankelijkheidsplein te begeven als blijk van protest tegen de wetswijziging.

Comments are closed.