Prostaatkankerstichting start voorlichtingsbijeenkomsten

Dagbladen overzicht – 12 januari 2019
januari 12, 2019
Radj Oedit nog in Nederland
januari 12, 2019
Show all

Prostaatkankerstichting start voorlichtingsbijeenkomsten

Angst voor kanker moet verminderen zegt uroloog Oelermans

 

De Prostaatkanker Stichting Suriname (PKSS) houdt van 12 tot en met 18 januari een serie voorlichtingsbijeenkomsten in Paramaribo, Brokopondo en Nickerie. Dat gebeurt in samenwerking met de Nederlandse Prostaatkanker Stichting. Medische specialisten en ervaringsdeskundigen gaan dan in op de problematiek rond prostaatkanker alsook de behandelingsmogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied. In Nickerie wordt maandag een lezing gehouden. Volgens Stefan Oelermans die als uroloog verbonden is aan het Mungra Medisch Centrum (MMC), zal ook de angst die bij mannen bestaat over kanker worden besproken. Het kan niet genoeg benadrukt dat er steeds nieuwe en efficiëntere behandelingsmethoden wordt uitgevonden, waardoor kanker niet langer een doodvonnis inhoudt, zegt Oelermans.

Iedere man kan prostaatkanker krijgen. Een vroege ontdekking kan een kort behandelingstraject inhouden. Wereldwijd is er nog een discussie gaande over wat de beste methode is om prostaatkanker te ontdekken, daar te veel screening schadelijk kan zijn en andere ziekten kan veroorzaken.

De voorlichtingsbijeenkomsten staan open voor eenieder, maar in het bijzonder voor personen die geconfronteerd worden met prostaatkanker en/of de familieleden. De lezing van maandag in Nickerie start om 19:00u ’s avonds, in de conferentiezaal van Telesur.

Comments are closed.