Prostaatkanker meest voorkomende kanker bij mannen

Dagbladen overzicht dinsdag 30 januari 2018
januari 30, 2018
Appfactory organiseert codeweekend voor jeugd
januari 30, 2018
Show all

Prostaatkanker meest voorkomende kanker bij mannen

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort onder mannen in Suriname. Dat is gebleken uit onderzoek, zegt Frans Eersterling, secretaris van de Prostaatkankerstichting Suriname. Om de bewustwording, onder vooral mannen in de risicoleeftijdsgroep te bevorderen, over de ziekte te vergroten, is er donderdag lezing in de Buiten Sociëteit het Park. Inleider is de Nederlandse uroloog doctor Albert Arends, die zal ingaan op nieuwe behandelmethoden in Nederland.

Met de voorlichtingsavonden hoopt de stichting het taboe rondom prostaatkanker te doorbreken. Veel mannen schamen zich er nog steeds voor het onderwerp bespreekbaar te maken. Het gevolg is onnodige slachtoffers. En dat kan eenvoudig worden voorkomen, zegt Eersterling.

Een hoge leeftijd is een verhoogd risico bij mannen om prostaatkanker te ontwikkelen. Daarom adviseert de stichting mannen boven de veertig jaar zich te laten testen. En hoewel het geen ziekte is die vrouwen treft, is iedereen welkom tijdens de lezing.

Frans Eersteling, secretaris van de Prostaatkankerstichting Suriname. Donderdag houdt de Nederlandse uroloog Albert Arends een lezing over nieuwe behandelmethoden in Nederland. De lezing wordt gehouden in de Buiten Sociëteit het Park aan de Grote Combéweg. De inloop is om zeven uur ‘s avonds.

Comments are closed.