Project voor fiscale hervomingen kan formeel van start

VSB WIJST OP HET BELANG VAN VETROUWEN IN DE RECHTSSTAAT
juli 12, 2017
Laptops op vluchten vanuit Egypte naar VS weer toegestaan
juli 12, 2017
Show all

Project voor fiscale hervomingen kan formeel van start

Minister Gillmore Hoefdraad en Cesar Falconi, de IDB Country representative in Suriname, hebben dinsdag de lening ‘Fiscal Strengthening to Support Economic Growth’ getekend. De lening was op 29 juni goedgekeurd door de IDB Board of Directors. De lening van US$ 40 miljoen, betreft fiscale hervormingen met als doel een effectief, efficiënt en transparant beheer van alle overheidsinkomsten en uitgaven.

James Scriven, de Chief Executive Officer (CEO) van de Inter-American Investment Corporation (IIC), is momenteel op werkbezoek in Suriname. Dit IDB-orgaan is belast met de private sector ontwikkeling in de lidlanden. De IIC is van plan om haar ondersteuning in het Caribisch gebied in de komende jaren substantieel te verhogen.

Scriven zal ontmoetingen hebben met Hoefdraad, de Governor van de IDB, de minister van Handel en Industrie, en de Governor van de CBvS, voor een beeld van de macro economische situatie en het beleid van de regering. Hij zal met de VSB, Asfa en de KKF praten over hun prioriteiten en uitdagingen. Na deze sessies volgt er een ronde tafel met de private sector. De IIC CEO zal hierbij een presentatie houden en individuele bedrijven zullen vragen kunnen stellen. De IIC heeft in het verleden onder andere bijgedragen in de financiering van het Berg en Dal Eco Resort en biedt momenteel financiële ondersteuning aan Fernandes Bakkerij, meldt de voorlichting van het ministerie van Financiën.

Comments are closed.