Project ‘Trotse Surinamer’ moet bewustwording liefde voor eigen land aanwakkeren

UNDP informeert gemeenschap over GCCA+ project
november 22, 2019
Officiële instelling Directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland
november 22, 2019
Show all

Project ‘Trotse Surinamer’ moet bewustwording liefde voor eigen land aanwakkeren

Launch vandaag op OS Munderbuiten

Speciale aandacht vestigen op de jeugd, door het bijbrengen van vaderlandsliefde, respect voor elkaar, maar ook het aanleren wat de ware betekenis is van nationalisme, was de boodschap die leerlingen van OS Munderbuiten vanmorgen hebben meegekregen bij de launch van het project ‘Trotse Surinamer’. Het project dat in 2005 is ontstaan moet bewerkstelligen dat er onder “jong Suriname” respect en erkenning, maar bovenal meer waardering en liefde ontstaat voor eigen land. Dit zei DNA Vice voorzitter Melvin Bouva.

Hij ondersteunt het project TroSu; alleen door gezamenlijke inspanning, zullen genoemde doelen worden bereikt.

Ook Melvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement was aanwezig bij de introductie van het project TroSu. Radio10 vroeg Koniki wat hem ertoe heeft gedreven om zijn zegen te geven aan dit jongeren programma.

Petra Randwijk, onderhoofd van OS Munderbuiten, is blij met het initiatief van Stichting TroSu. Randwijk is ervan overtuigd dat dit project zeker zal bijdragen om de jeugd, al op zeer jonge leeftijd, te stimuleren respect en geloof te hebben voor land, vlag, wapen en het volkslied.

Juffrouw Petra Randwijk, onderhoofd van OS Munderbuiten. De Stichting TroSu heeft in het kader van 44 jaar Staatkundige onafhankelijkheid gemeend  om speciale aandacht te vestigen op de jeugd. De school kreeg een nieuwe Surinaamse vlag uit handen van Melvin Bouva. Scholen die ook nog op programma stonden waren onder andere St Elisabeth 2, de Hendrikschool en de Christus Koningschool.

Comments are closed.