Project helpt veel jongeren aan vakantiewerk

Landelijk 120 vakantiecentra actief
september 16, 2014
Sport 16 september
september 16, 2014
Show all

Project helpt veel jongeren aan vakantiewerk

Jongeren tussen 15 en 25 jaar in Paramaribo en in de districten zijn, als onderdeel uit het project ‘Zinvolle vrijetijdsbesteding’ van het onder-directoraat Jeugdcentra van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken’ in de gelegenheid gesteld om vakantiewerk te doen. Elke jongere werkt twee weken in particuliere bedrijven of overheidsinstellingen, of in sociale instellingen zoals kindertehuizen, bejaardentehuizen en internaten. Het ministerie heeft om deze vakantiewerkgelegenheid te kunnen bieden, samengewerkt met het bedrijfsleven.

Het geld dat de jongeren verdienen, is vooral om te helpen bij de aanschaf van schoolspullen, zegt de voorlichting van Jeugdzaken. Het werkgelegenheidsprogramma startte al in 1988. In totaal hebben van 3 tot en met 10 juli dit jaar, 1200 jongeren zich aangemeld.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit schoonmaak en onderhoudswerk; administratieve werkzaamheden; ICT werkzaamheden; begeleidingswerkzaamheden van ouderen, internaats kinderen en gehandicapten. Steeds meer bedrijven en ministeries benaderen het onder-directoraat om in deze periode jongeren aan te trekken met een specifiek opleidingsniveau.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.