Profijt doneert verworven SVB geldprijs aan stg. Huize Betheljada

Amerikaanse landen worden het niet eens over crisis Venezuela
juni 20, 2017
Trinidad en Tobago bereidt zich voor op tropische storm Bret
juni 20, 2017
Show all

Profijt doneert verworven SVB geldprijs aan stg. Huize Betheljada

Sersinio Profijt, de minst gepasseerde doelman van Suriname heeft zijn SVB geldprijs maandag aan stg. Huize Betheljada gedoneerd. De Leo Victor goalie verrichte deze heldendaad uit humanitaire overwegingen en zijn liefde voor kinderen met een beperking.

‘Ik had dit al een tijdje in mijn gedachten om mijn eerstvolgende geldprijs als ‘Minst gepasseerde doelman’ te doneren. Het voelt zeker heel goed aan. Precies het gevoel wat ik wilde kreeg ik toen ik daar met openarmen werd ontvangen’, aldus de nummer 93 topper bij de ‘Leeuwen’. Volgens de doelverdediger is zijn daad een voorbeeld geweest die hij heeft overgenomen van een andere topsporter en wel van een ander doelman.

‘Wij hebben helaas verloren van Inter Moengotapoe en het semikampioenschap is niet de gewenste prijs geweest, maar slecht voelt het zeker niet aan. Nu rest voor mij echt alleen nog het kampioenschap met Leo Victor behalen en dan heb ik alles in mijn prijzenkast. Onze next stop is Concacaf Clubkampioenschappen. Daarna is mijn streven kampioen te worden van Suriname en misschien pak ik nog vaker de titel van ‘Minst gepasseerde doelman’. Hopelijk volgt er tussen een kans in het buitenland’, aldus de Leo goalie.

Vermeldenswaard is dat Sersinio Profijt, evenals doelman Obrendo Huiswoud van landskampioen Inter Moengotapoe, achttien doelpunten tegen kreeg uit 21 duels. Met Leo Victor werd de gulle gever dit seizoen (2016 – 2017) SVB Topklasse semikampioen.

Comments are closed.