Productie hooglandrijst van 900 naar 3000 kg per ha

Kinderhuis Hoop voor Kinderen betekent doorstart
juli 24, 2017
Regillio Blijd diensthoofd Korps Penitentiaire Ambtenaren
juli 24, 2017
Show all

Productie hooglandrijst van 900 naar 3000 kg per ha

De gemiddelde productie van hooglandrijst in Suriname is 900 kilogram per hectare. Starnieuws vermeldt in een bericht dat  nu met de training en betere teelttechnieken, de productie is gestegen naar 3000 kilogram per hectare. Dit werd door minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meegedeeld in De Nationale Assemblee. De voedselzekerheid wordt volgens Algoe verder vergroot met hooglandrijst.

Hooglandrijst wordt verbouwd te Victoria, Brokopondocentrum, Klaaskreek en Atjoni. In Marowijne, zal dit project ook worden uitgevoerd, deelt de minister mee. De mensen die bezig zijn met hooglandrijst zijn getraind door LVV.

Op de vraag hoe het binnenland kan bijdragen aan de agrarische sector, legt de minister uit dat verschillende projecten worden uitgevoerd in het binnenland. Er is een intensieve samenwerking hierover met het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De minister geeft aan dat diverse niet gouvernementele organisaties actief zijn in het binnenland. Er worden diverse projecten uitgevoerd samen met de lokale gemeenschap.

Comments are closed.