Suriname moet een Moslim-vriendelijke toerisme bestemming worden
juli 15, 2019
Goedkope ureum gearriveerd
juli 15, 2019
Show all

Proces Nationale Risk Asessment begonnen

Voor Suriname begint het proces van de Nationale Risk Assessment. Dit zegt Robert-Gray van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan de start van de workshop maandag. Binnen een jaar moet er een rapport worden gepresenteerd aan de Financial Action Task Force (FATF). In het rapport moeten de getroffen maatregelen tegen het voorkomen van crimineel geld zijn verwerkt. De FATF, een wereldorganisatie voor compliance, heeft 40 voorwaarden gesteld waaraan landen zich moeten houden. Van Trikt zegt dat indien Suriname niet aan alle regels voldoet er een blacklisting volgt die de economie van het land zwaar zal treffen.

Er moeten een aantal wetten worden geslagen die de wereld garanderen dat er hier geen gelden in omloop zijn, die in relatie gebracht kunnen worden met drugs, terrorisme en andere criminele handelingen. Er is een rol weggelegd voor De Nationale Assemblee (DNA) om daar werk van te maken. Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt aan Radio 10 dat het college al in stelling is en reeds een hoop werk heeft verzet. Het wachten is op de commissie onder leiding van Jennifer van Dijk-Silos om additionele wetgevingsproducten door te sturen.

De workshop over het proces van de Nationale Risk Assessment is gehouden bij de Centrale Bank en het gaat op verschillende momenten worden herhaald.

Comments are closed.