Problemen onderwijs binnenland aangekaart in DNA

VHP-topper Dayanand Dwarka stapt uit de partij
april 4, 2019
DC’s en SBB praten met houtconcessionarissen
april 4, 2019
Show all

Problemen onderwijs binnenland aangekaart in DNA

Leraren tekort niet zo makkelijk op te lossen zegt Ferrier

Tijdens de behandeling van de begroting voor het dienstjaar 2019 is door volksvertegenwoordigers aandacht gevraagd voor de onderwijs situatie in het binnenland. Zo wilde ABOP assemblee lid Ronny Brunswijk van de regering weten hoe snel het probleem rond het te kort aan leerkrachten wordt opgelost. De parlementarier was ook niet te spreken over de slechte conditie waarin sommige scholen zich nu bevinden. Ook de gebrekkige sanitatie en goede drinkwatervoorzieng schijnt een behoorlijke stagnatie te zijn voor een vlot onderwijsproces in het binnenland. In gesprek met Radio10, zegt Dinota Vorstwijk van de ABOP fractie in DNA , dat deze problemen niet van nu zijn.Keer op keer is aandacht gevraagd voor met name een chronische te kort aan onderwijzers voor het achterland.

Een snelle oplossing voor het leraren tekort in het binnenland, is op dit moment niet snel voor hande, zegt Onderwijs minister Lilian Ferrier. Het gaat om een structureel probleem van jaren, laat de bewindsvrouwe optekenen.Om het tekort enigszins te kunnen opheffe n is het ministerie ook afhandelijk van de inzetbaarheid van leraren door  Stichting Federatie Instellingen Byzonder Onderwijs Suriname (FIBOS).

U hoorde minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur.Daarvoor ABOP volksvertegenwoordiger Dinota Vorstwijk, beiden in gesprek met Radio10. In DNA is de voorbije dagen wederom aandacht gevraagd voor de onderwijs problemen in het verre binnenland.

Comments are closed.