Sportverslagen – 5 januari 2021
januari 5, 2021
Covid-19 eist 125e dode
januari 6, 2021
Show all

ProBios zet activismewerk voort in 2021

ProBios zet het werk op het gebied van milieu-activisme voort in 2021, verzekert oprichter Erlan Sleur. De afgelopen jaren is veel misgegaan met de Surinaamse natuur en het milieu. De illegale goudwinning, waardoor er ontbossing plaatsvindt, en het kwikgebruik met zijn negatieve gevolgen voor de gezondheid van binnenlandbewoners, noemt Sleur als eerste op. Voor hem komt het neer op persoonlijke en enge belangen die van overheidswege steeds voorop zijn gesteld.

Er zal ook meer focus komen op voorlichting over kwikgebruik. Een groep inheemse binnenlandbewoners is hard aan het werk met de opzet van een eigen viskweek. Dit, om kwikvergiftiging te minimaliseren in een poging hun gezondheid enigszins veilig te stellen. De activist vindt het erg dat, in deze, ‘slachtoffers’ zelf moeten vechten voor hun leven en dat van hun kinderen.

Sleur behoudt de hoop dat eenieder, vooral de regering, het grote belang van milieu en natuur gaat inzien. Hij kijkt uit naar de beloofde regulering van de goudsector en veranderingen binnen de diensten die daarop toezien.

Erlan Sleur, die zich met zijn ProBios verder gaat inzetten voor de belangen van de natuur. Voor een breedschalige aanpak zijn samenwerkingen met organisaties als Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) en Conservation International (CI) aangegaan.

Comments are closed.