PRO vraagt aandacht waterproblematiek Wit Boitie

Eenduidige wisselkoers onderdeel van pakket aan maatregelen Centrale Bank
maart 22, 2019
Nieuwe installatie bevelhebber Nationaal Leger
maart 22, 2019
Show all

PRO vraagt aandacht waterproblematiek Wit Boitie

Het hebben van gezond drinkwater is voor elke Surinamer een recht. Helaas is het zo dat niet elke burger over water beschikt. Op 22 maart wordt er wereldwijd jaarlijks stilgestaan bij het waterproblematiek. Om aandacht te besteden aan het waterprobleem hield de Partij voor Recht en Ontwikkeling woensdag 20 maart te Wit Boiti een actie.

Volgens de ondervoorzitter van de partij Joan Nibte heeft ieder mens recht op schoon drinkwater. Nibte zegt dat de partij een brief gericht heeft aan de directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij om aandacht te vragen voor het waterproblematiek op Wit Boiti.

Hoofdbestuurslid Patricia Pinas is al 9 jaren woonachtig in dit project. Volgens Pinas is er in dit gebied een groot water probleem. De bewoners zijn genoodzaakt het vies water van het kanaal te gebruiken met alle gevolgen van dien. Opvallend is dat er in bepaalde delen wel watervoorzieningen geregeld zijn.

Hoofdbestuurslid Audrey Christiaan zegt dat het in het binnenland zo erg aan toe is dat mensen geen gebruik kunnen maken van de rivieren omdat het water vervuild is door kwik, de mensen zijn afhankelijk van water dat aangeleverd moet worden.

Tot zover de hoofdbestuursleden van de Partij voor Recht en Ontwikkeling Audrey Christiaan en Patricia Pinas en ondervoorzitter Joan Nibte, woensdag 20 maart tijdens de actie op Wit Boiti. De partij strijd ook voor de overige gebieden Moedje kreek, Kwama en nieuw Aurora.  Dit alles in het kader van wereldwaterdag vandaag.

Comments are closed.