Privatisering bacovenbedrijven voor ruim US$ 30 miljoen rond

Dagbladen overzicht 23 januari
januari 23, 2014
Groot tekort op elk gebied voor ontwikkeling sport
januari 23, 2014
Show all

Privatisering bacovenbedrijven voor ruim US$ 30 miljoen rond

Univeg, een Belgisch bedrijf dat wereldwijd leverancier is van verse producten, zal de bacovenbedrijven Jarikaba en Nickerie voor negentig procent overnemen. Tien procent blijft in handen van de Staat. De koop, waar een bedrag van ruim US$ 30 miljoen mee gemoeid is, is zo goed als rond, maakte Radio 10 al sinds gisteren melding van.

Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt intussen aan Starnieuws dat een evaluatiecommissie nog bezig is met deze zaak, en mijdt in dit stadium het geven van inhoudelijke informatie. Een topdelegatie van Univeg zou nog bezig met de inventarisatie, zodat na de overdracht betaald kan worden. Het bedrag van US$ 30 miljoen dat genoemd wordt, is exclusief inventaris, dat ook enkele miljoenen waard is. Het bacovenbedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid doorgaan onder de naam Food and Agricultural Enterprises (FAE).

Zowel de vakbond te Jarikaba , als die van de plant in Nickerie, hebben ingestemd en volledig meegewerkt met het privatiseringsproces, om het bedrijf en de werknemers betere kansen te geven. De huidige positie en arbeidsplaatsen blijven behouden, bevestigen de voorzitters Michael Sallons en Dayanand Dwarka aan Starnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.