Private sector wil congres om over toetreding EPA te praten

Mogelijk 10.000 rechtszaken benadeeld door manipulatie lab in Manchester
november 21, 2017
Radio 10 Sport dinsdag 21 november 2017
november 21, 2017
Show all

Private sector wil congres om over toetreding EPA te praten

Volgens parlementariër Andre Misiekaba zal Suriname twee keren moeten nadenken over het ratificeren van het Economisch partnerschapsakkoord met de Europese Unie. De vertegenwoordiger van De Nationale Assemblee bij de ACP/EU Vergadering gaat zelfs zover door een negatief advies te geven aan het parlement. Daar is het bedrijfsleven niet helemaal mee eens.

Er is nog geen officieel standpunt ingenomen, maar de bedrijven willen toch eerst in dialoog treden met de regering om de ratificering te bespreken. Indien de conclusie is dat Suriname inderdaad overspoeld zal worden met Europese goederen en daar tegenover moeilijk toegang krijgt tot de Europese markt zal de private sector mee kunnen gaan met Misiekaba.

De andere kant van de medaille is ook dat het een gouden kans is voor het ondernemerschap om te produceren om ook te profiteren van de vrijhandelszone die de EPA met zich meebrengt.

Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten zegt dat bij de regering aangedrongen zal worden om zo gauw als mogelijk een congres te houden om het EPA-vraagstuk te bespreken:

 

Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten over het congres dat bedrijfsleven nastreeft met de regering over de toetreding tot de EPA.

Comments are closed.