Print-house voor nieuwe e- ID in gebruikgenomen

Dorpen Zuid West via luchtbrug van water voorzien
maart 16, 2019
Magic 10 Hitlijst – 16 maart 2019
maart 16, 2019
Show all

Print-house voor nieuwe e- ID in gebruikgenomen

De launch van de digitale ID kaart is een feit. Op het terrein van het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), aan de Jaggernath Lachmonstraat, is de print-house speciaal voor de aanmaak van e-ID ‘s vrijdag officieel in gebruik genomen. Aanwezig daarbij waren vicepresident Ashwin Adhin en de ministers Mike Noersalim en Edgar Dikan, van respectievelijk Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling. Noersalim gaf aan dat alle kwaliteitseisen zijn gewaarborgd in een beveiligd systeem. In tegenstelling tot andere beweringen zal de overheid de bewaker en beheerder zijn van alle informatie in het digitale netwerksysteem.

Vicepresident Adhin die het nut van het gedigitaliseerd identiteitssysteem toejuicht, wijst erop dat met de komst van de e-ID minder rare problemen zoals vervalsing en fraude met persoonsgegevens kunnen ontstaan.

Zowel vicepresident Adhin en minister Mike Noersalim gaven de garantie dat de veiligheid van de e-ID is gewaarborgd. De digitale identiteitskaarten kunnen volgens hen niet vervalst of nagemaakt worden. Het zal binnenkort mogelijk zijn in alle districten zo een ID aan te maken. Dat geldt voor personen vanaf 16 jaar. De ‘oude kaarten’ zijn nog drie jaar geldig. Het project waarover met name in het parlement veel ophef is geweest, heeft de Staat ruim US$9,7 miljoen gekost.

Comments are closed.