Prins Bernhard in biografie beschuldigd van aanranding minderjarig meisje

  Complete lamlegging school- en deel openbaar vervoer dreigt
oktober 27, 2016
Dagbladen overzicht 28 oktober
oktober 28, 2016
Show all

Prins Bernhard in biografie beschuldigd van aanranding minderjarig meisje

De overleden Nederlandse Prins Bernhard wordt in de nieuwe biografie over zijn vrouw Juliana beschuldigd van aanranding van een minderjarig meisje. Bernhard zou een 16-jarig meisje hebben betast en gezoend. Dat staat in een interview met de schrijfster van het boek Juliana – Vorstin in een mannenwereld, Jolande Withuis in de Volkskrant. In het boek dat dinsdag is verschenen staat dat een 16-jarige logee in haar logeerkamer door de prins is betast onder haar blouse en op haar mond is gezoend. “Ze wist hem de kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; die geloofde haar, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was.”

Bernhard zou ook een jong lid van Juliana’s toneelclub hebben aangerand die op zijn uitnodiging schilderijen kwam bekijken. De Rijksvoorlichtingsdienst zegt tegen NU.nl niet te willen ingaan op de beweringen. Withuis baseert haar informatie op anonieme bronnen. Ze zegt daar zelf over dat de betrokkenen met wie ze heeft gesproken betrouwbaar zijn en het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD) weet wie zij zijn. Withuis zegt tegen de krant dat het onderliggende materiaal is ondergebracht bij het NIOD en is over 25 jaar openbaar.

Het boek is uitgebracht met ondersteuning van het NIOD. Withuis was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het instituut. Het NIOD is gevraagd of zij achter de inhoud van de passage staan, maar hebben hier nog niet op gereageerd.

Comments are closed.