Presidentiële delegatie naar Venezuela voor rijstdeal

Mungra streekziekenhuis presenteert goedgekeurde jaarrekening
september 11, 2014
Bedrijven kunnen weer makkelijker geld lenen
september 11, 2014
Show all

Presidentiële delegatie naar Venezuela voor rijstdeal

Een presidentiële delegatie is gisteren, woensdag naar Venezuela vertrokken om een rijstdeal te sluiten in het kader van de Petro Caribedeal, maar ook om de inauguratie van de nieuwe secretaris-generaal van Unasur bij te wonen. Naast president Desi Bouterse is ook minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken meegereisd. In Venezuela zal het staatshoofd gesprekken voeren met zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro. Het voornemen is om overeenkomsten te sluiten om de Surinaamse rijstboeren te helpen. De rijstboeren krijgen nu SRD 50 voor hun padie aangeboden door opkopers. Na protesten kwam de overheid in met subsidie, waardoor een baal nu SRD 58 oplevert.

Dat is nog steeds beneden het door de boeren gewenste tarief. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die wegens buitenlandsverlof niet in de delegatie zit, heeft sinds zijn aantreden gehamerd op het effectueren van de Petro Caribedeal, waar ook buurland Guyana gebruik van heeft gemaakt voor de eigen rijstsector.

President Bouterse zal als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) ook aanwezig zijn bij de inauguratie van  Ernesto Samper als nieuwe secretaris-generaal van het samenwerkingsverband. Samper, president van Colombia van 1984 tot 1998, werd op 22 augustus benoemd. Het hoofdkantoor van het regionale orgaan wordt in november in Ecuador geopend en staat naast het symbolische ‘Middle of the World’ Equator monument.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.