President wil planmatige aanpak van ontwikkeling Surinaams voetbal

Dagbladen Overzicht 17 juni
juni 17, 2015
PL vraagt V7-top wat te doen met uitnodiging NDP
juni 17, 2015
Show all

President wil planmatige aanpak van ontwikkeling Surinaams voetbal

In een reactie op het teleurstellend verloop van de WK-kwalificatiewedstrijd van Suriname tegen Nicaragua, heeft President Desi Bouterse een zelfkritische bril opgezet. Volgens het staatshoofd, dat de wedstrijd bezocht, is het duidelijk dat Surinaamse voetballers tekortkomingen hebben die hun oorsprong hebben in hun opleiding. Maar, redeneert president Bouterse verder, met de juiste aanpak en investeringen kan Suriname de wereldtop halen.

 

4 Comments

  1. M.i. zal een professionele aanpak bij een selectie van U-15 moeten starten en deze groep bij elkaar houden. Deze vaste selectie zal de gelegenheid moeten krijgen om te participeren in elke internationaal toernooi. Ik denk dat wanneer zij de leeftijd hebben bereikt voor participatie aan WK kwalificatie, wij beter zullen presteren met deze vaste selectie die gehecht zal zijn aan elkaar. Want dan waren ze sinds de U-15 bij een. Ad hoc aanpak met senioren selectie steeds bij elke toernooi zal ons voetbal niet vooruit brengen. Vooral als er steeds een andere selectie wordt samengesteld.

  2. Brako Sky schreef:

    K ben helemaal met je eens john.daar moeten we beginnen.met de u-15.we moeten ze prof aanpakken.laten ze ook groeien nr proff.k ben helemaal met je eens.

  3. Egan Watkin schreef:

    Als profvoetballers wilt moet men niet alleen rond paramaribo jongens selecteren para,coronie,nickerie,saramacca,vommewyne,moengo,albina, zo kunnen we doorgaan en para is groot bestudeer die jongens dan gaat men zien

  4. Brako Sky schreef:

    Egan.daarmee hebt je groot gelijk.