President vraagt Suriname geloof te hebben in eigen kunnen

Themen: 90% schoolvervoer ligt plat
november 26, 2013
President: Tyrone Spong ‘symbool van strijd richting top’
november 26, 2013
Show all

President vraagt Suriname geloof te hebben in eigen kunnen

President Desi Bouterse zei in zijn Srefidensi toespraak in Para, dat Suriname geloof moet hebben in eigen kunnen. ‘Surinamers moeten hard werken om het land tot ontwikkeling te brengen’. Het staatshoofd legde er opnieuw de nadruk op dat de mens in zijn perceptie centraal staat en dat alles aan gedaan zal worden, dat elke Surinamer het goed zal hebben. Er zullen grote projecten worden uitgevoerd. Hij merkte op dat Suriname ‘vrede’ als exportproduct heeft, doelend op verschillende bevolkingsgroepen die vreedzaam met elkaar leven.

Bouterse deelde mee dat er een studie gaande is, waarbij nagegaan wordt of het haalbaar is een tramroute te ontwikkelen van Paramaribo naar Para. Dit vanwege de enorme druk op de Indira Gandhiweg, beredeneerde de president. Naast de tramroute, zal een tweebaansweg het overige verkeer verwerken. Ook de snelweg achter Zanderij, via Overtoom naar de Afobakkaweg komt er. De president merkte op dat mensen niet geloven in deze zaken, maar garandeerde dat die er wel zullen komen. Bouterse verwacht dat de haalbaarheidsstudie voor de tramverbinding binnen tien dagen af is.

De president memoreerde opnieuw de nationale financiële reconstructie, die gaande is sinds het ontslag van Financiënminister Wijnerman. Zonder dieper hierop in te gaan, kondigde Bouterse aan dat iedereen een bijdrage zal moeten leveren. Ook herhaalde het staatshoofd enkele eerder gedane beloften. Zo deelde hij mee dat de Carolinabrug er komt. Hetzelfde geldt voor het ziekenhuis in Wanica. Ook de slogan ‘voor elk gezin een woning’ zal worden gerealiseerd. ‘Er zijn ondernemers die toegezegd hebben te helpen met de bouw van woningen’, sprak hij. Verder onthulde de president dat er vergevorderde plannen zijn om een middelbare school en internaat op te zetten in het Jan Starke Opleidingscentrum in Para, speciaal bestemt voor scholieren uit het binnenland. De president legde uit dat met vallen en opstaan Suriname er wel komt, zolang we geloof hebben in eigen kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.