President: Tyrone Spong ‘symbool van strijd richting top’

President vraagt Suriname geloof te hebben in eigen kunnen
november 26, 2013
Moody’s herbevestigd Suriname’s positieve kredietrating
november 26, 2013
Show all

President: Tyrone Spong ‘symbool van strijd richting top’

Tyrone Spong is benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. De kickbokskampioen kreeg de gouden medaille persoonlijk omhangen door president Desi Bouterse. “Hij is het symbool van de struggle die wij als land ervaren”, zei de president. “Als je voor iets goeds vecht, yu o teki slag. Ma’ yu mus’ opo baka fu prati slag. Dat is Tyrone Spong.” De decoratie vond maandagavond plaats te Onverwacht, de hoofdplaats van Para voordat de president zijn Srefidensi toespraak hield.

Spong heeft negen titels op zijn naam staan. De laatste behaalde hij in augustus. Hij is de 2013 Glory Slam Champion in de zwaargewichtklasse. Spong komt altijd naar de ring met de Surinaamse vlag om zijn schouders. Elke overwinning draagt hij op aan Suriname. Hij is sinds 2001 actief en heeft meer dan tachtig wedstrijden op zijn naam staan waarvan hij slechts zes verloren heeft. De meeste van zijn gevechten heeft hij door knock-outs gewonnen. Meer dan veertig keren heeft hij zijn tegenstanders gevloerd.

De kampioen kwam in Para aan met een colonne van honderd motorfietsen. De president dankte de Q-Riders persoonlijk die het gebaar met handen schudden en brasa’s op het podium beantwoordden. Een dankbare Spong gaf het publiek wat raad mee. “Alles is mogelijk. Je mag nooit opgeven. Geloof in jezelf, blijf hard werken.” Spong beloofde dat hij zal blijven vechten voor Suriname om “het land op de wereldkaart te plaatsen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.