President Santokhi neemt geloofsbrieven drietal ambassadeurs in ontvangst

Illegale goudmijnactiviteiten is speerpunt “Operatie Kujake”
februari 11, 2022
Suriname roept nietigheid in HPSG overeenkomst
februari 11, 2022
Show all

President Santokhi neemt geloofsbrieven drietal ambassadeurs in ontvangst

President Chandrikapersad Santokhi heeft op donderdag 10 februari de geloofsbrieven ontvangen van drie ambassadeurs. Het gaat om Itai Bardov van Israël, Selvia Edith Miller Palmer van de Republiek Panama en Hugo Verbist van het Koninkrijk België.

Na de overhandiging van de geloofsbrieven was er een kort onderhoud met de president waarbij de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land werden besproken. De interesse voor Suriname is groot op het gebied als handlespartner. Volegns de amdassadeur van Israel dat er tussen Suriname en Israel er een goede band bestaat. Alleen de samenwerking wil hij graag intensiveren.

Ambassadeur Selvia Palmer geeft aan dat er ook al een handelsrelatie bestaat tussen Suriname en Panama. Met vijf grote havens waaronder die bij het Panamakanaal is het land een belangrijk middelpunt. Dit heeft voordelen waarvan zowel Suriname als Panama kunnen profiteren. Hugo Verbist ziet op het gebied van economische samenwerking veel investeringsmogelijkheden voor Suriname en België. De diplomaat voorziet een toename van Belgische bedrijven die actief zullen zijn in Suriname daar er interesse is te investeren in verschillende sectoren.

Comments are closed.