President Santokhi gaat in op spraakmakende kwesties als nepotisme

Regering waarschuwt Greenheart
oktober 29, 2020
Dialysezorg gegarandeerd
oktober 29, 2020
Show all

President Santokhi gaat in op spraakmakende kwesties als nepotisme

President Chandrikapersad Santokhi is woensdag ingegaan op diverse spraakmakende vragenstukken waarmee de samenleving worstelt. De vragen zijn hem voorgelegd op de reguliere regeringspersconferentie. Een zo een vraag betrof het verwijt dat patronage en nepotisme wordt toegepast bij de invulling van hoge functies in de regering Santokhi/Brunswijk en bij staatsbedrijven. Zoals Santokhi ernaar kijkt is er niets aan de hand en hij ontkent dat zijn regering zich daaraan schuldig maakt. Volgens hem wordt een ieder die wil werken ingezet.

De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira, is laatst in een krantenartikel gepubliceerd door het Nederlandse De Telegraaf in verband gebracht met bepaalde onderwereldfiguren. Tegen haar loopt er ook een onderzoek voor mogelijke betrokkenheid in de ontvoeringszaak van de militair Rodney Cairo. Ondanks de gefronste wenkbrauwen die dit teweeg brengt, blijft Santokhi haar handhaven in haar positie. Hij geeft simpelweg aan het resultaat van het onderzoek van de Procureur-generaal af te wachten.

DNV-directeur Danielle Veira zit momenteel voor het werk in het buitenland.

De president van Suriname is daarnaast erg in verlegenheid gebracht door een familielid. In artikelen en berichten die via Whatsapp rondgingen werd ‘de vuile was’ van de president en de First Lady, zijn echtgenote, buiten gehangen. Santokhi bevestigde op de persmeeting dat het om zijn zoon gaat. Het geval wordt ‘binnenshuis’ opgelost zei hij ook. 

Aldus president Chandrikapersad Santokhi. Hij is woensdag ingegaan op enkele brandende onderwerpen die zijn regering en hem in persoonlijk verband nogal in een kwaad daglicht stellen.

Comments are closed.