President oriënteert zich op woningbouwproject Altona

Moestadja benadrukt waarden Divali als inspiratiebron
november 4, 2013
Charles Pahlad: President komt beloften Wanica na
november 4, 2013
Show all

President oriënteert zich op woningbouwproject Altona

President BoutersePresident Desi Bouterse op oriëntatie te Plantage Altona in het district Wanica. President Desi Bouterse heeft zich zaterdag georiënteerd te Plantage Altona in het district Wanica. De delegatie bestond uit vicepresident Robert Ameerali, trekker van het Wanica Ziekenhuis Elisa Carter, parlementariër Charles Pahlad en districtscommissaris Ravin Jiawan van Wanica. Op de plantage zal het grootste gedeelte van de bouwkavels voor de woningbouw klaargestoomd worden. De president is tevreden met het werk dat tot nu toe is verricht.

Bouterse zegt aan Starnieuws dat hij zijn belofte aan het volk nakomt en dat het om een particulier initiatief gaat. Na discussie met Ameerali heeft Bouterse het voorstel van de vicepresident meegenomen om het particulier initiatief nauw te betrekken binnen het huisvestingsprogramma van de overheid. Dit maakt deel uit van de public private partnership. Het ligt in de bedoeling dat deze bouwkavels bouwklaar gemaakt zullen worden. De mensen kopen vanuit de ingestelde sociale hypotheken de sleutelklare woningen. De eerste honderd hectare wordt alvast bouwrijp gemaakt als onderdeel van de beschikbare duizend hectare. Binnen dit stedenbouwkundig plan valt ook het Ziekenhuis Wanica. In de eerste fase wordt de bouw van tweehonderd welzijnswoningen opgestart alsook tweehonderd middenstandswoning.

Voor de ontsluitingswegen en de bereikbaarheid van het gebied heeft het ministerie van Openbare Werken al voorstellen klaar. In het eerste kwartaal van 2014 worden de eerste opleveringen verwacht. In het stedenbouwkundig plan zijn onder andere opgenomen: scholen, overheidsinstellingen, winkelcentra, kantoren, dienstencentrum, sport- en recreatiefaciliteiten.(Bron: Starnieuws)

Comments are closed.