President Nigeria wijst nieuwe legertop aan

Zoon van politiecommandant Boston wilde aanslagen plegen
juli 14, 2015
Hoofd beveiliging Facebook roept op tot einde Adobe Flash
juli 14, 2015
Show all

President Nigeria wijst nieuwe legertop aan

2015-04-01 17:48:49 epa04689292 President-Elect, General Muhammadu Buhari (R) and his Vice-President, Professor Yemi Osinbajo, speak to the media in Abuja, Nigeria, 01 April 2015. Muhammadu Buhari won the 28 March presidential elections, it was announced on 31 March, after his opponent, incumbent President Goodluck Jonathan, conceded defeat. EPA/STR

President Muhammadu Buhari van Nigeria heeft maandag nieuwe bevelhebbers voor het leger aangewezen. Dat heeft de woordvoerder van Buhari laten weten. Eerder op de dag kwam naar buiten dat Buhari de vorige legertop had ontslagen. Buhari werd eind maart gekozen tot president als opvolger van Goodluck Jonathan. Het is niet bekend waarom hij de legertop heeft vervangen. Hij heeft eerder laten doorschemeren niet tevreden te zijn met de militaire aanpak van de islamitische terreurgroep Boko Haram. Volgens een Nigeriaanse onderzoeker ‘erft’ de nieuwe legertop een hoop problemen. Niet alleen de problemen met de terreurgroep in het noorden van het land, maar ook gewelddadige criminaliteit in het zuidwesten en de Niger Delta.

Boko Haram zaait al jaren dood en verderf in het noorden van Nigeria. De groep wil daar een islamitische staat stichten. In de afgelopen weken is het aantal aanslagen door strijders toegenomen.

Comments are closed.