President naar Venezuela voor herdenking sterfdag Hugo Chavez

Dagbladen overzicht 05 maart
maart 5, 2014
RGD-artsen blijven in beraad
maart 5, 2014
Show all

President naar Venezuela voor herdenking sterfdag Hugo Chavez

President Desi Bouterse vertrekt vanochtend richting Venezuela. Zijn bezoek aan Venezuela houdt verband met activiteiten in verband met de herdenking van het overlijden van de gewezen Venezolaanse president Hugo Chavez, vandaag precies 1 jaar geleden. Er staan een speciale rouwdienst en een parade op programma. Hugo Rafael Chávez Frías, de 61ste president van Venezuela, overleed vorig jaar op 5 maart aan de gevolgen van een jarenlange strijd tegen kanker. Nicolas Maduro, de huidige president van Venezuela, volgde Chavez op.

Kortgeleden bracht de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken een bliksembezoek aan ons land, waarin hij Suriname als UNASUR-voorzitter verzocht om binnenkort een spoedbijeenkomst van de UNASUR-Staatshoofden te houden. Dit om de onlusten in zijn land te bespreken. Onlusten die volgens de Venezolaanse bewindsman worden gestookt vanuit de plaatselijke oppositie. Een oppositie waar voorganger Hugo Chavez tijdens zijn bewind ook al mee te maken had. Desondanks wist Chavez, evenals zijn opvolger Maduro, steeds weer te worden herkozen als president.

President Desi Bouterse keert vanavond terug naar Suriname, direct na de herdenkingsplechtigheden in verband met 1 jaar overlijden van president Hugo Chavez.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.