President naar Brazilië voor opening WK voetbal

Dagbladen overzicht 06 juni
juni 6, 2014
Miss Suriname 2014 vanavond bekend
juni 6, 2014
Show all

President naar Brazilië voor opening WK voetbal

President Desi Bouterse zal op 12 juni de opening van de Wereldkampioenschap voetbal in Sao Paulo in Brazilië bijwonen. Na de openingsceremonie doen het gastland en Croatie de aftrap. Braziliaans President Dilma Rousseff heeft hem daarvoor uitgenodigd, in zijn hoedanigheid van president van Suriname en als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur).

De president reist met een kleine delegatie naar het evenement, waaronder de minister van Sport- en Jeugdzaken Ismantho Adna en First Lady Ingrid Bouterse-Waaldring. Het Staatshoofd zal ook van de gelegenheid gebruik maken bilaterale gesprekken te voeren met andere staatshoofden.

Bouterse, die aangeeft zelf groot voetbalfan te zijn, is blij met de uitnodiging, liet hij weten in zijn antwoordbrief naar collega Roussef. De president memoreert dat hij in 1974 aanwezig was bij de wedstrijd tussen Brazilië en Nederland in het Duitse Dortmund, die Brazilië toen helaas verloor, aldus Bouterse. Het staatshoofd is een liefhebber van het Braziliaanse voetbal. De delegatie vertrekt woensdag 11 juni en keert 13 juni terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.