President installeert fungerend parlementsvoorzitter Paul Somohardjo

V7 opgehouden te bestaan
juni 26, 2015
7% Loonsverhoging voor personeel RBC
juni 26, 2015
Show all

President installeert fungerend parlementsvoorzitter Paul Somohardjo

President Desi Bouterse zal vrijdag Paul Somohardjo, als het oudst gekozen lid in jaren, beeidigen tot fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee. Somohardjo moet dan conform de Grondwet de nieuw gekozen overige 50 aspirant parlementariërs installeren en de verkiezing van de nieuwe parlementsleiding ingang zetten. De installatie van Somohardjo dreigt echter een andere politieke lading te krijgen, nu Somohardjo heeft gesuggereerd, de dissidenten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, uit zijn eigen Pertjayah Luhur fractie, niet te zullen toelaten. Dit op grond van het besluit tot terugroepen van de twee, zoals door de PL-Partijraad is besloten.

Onder meer voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau(OKB) en jurist, Jennifer van Dijk-Silos, heeft laten doorschemeren dat dit vrijwel onmogelijk is. De redenering is dat je iemand die nog geen DNA-lid is, niet kunt terugroepen. Aan de andere kant, is er geen grond om de gekozen leden Sapoen en Chitan niet toe te laten. Bovendien maakt de ontbinding van V7, de combinatie via welke Sapoen en Chitan zijn gekozen, de zaak nog gecompliceerder.

Politicoloog Hans Breeveld liet via de STVS weten deze interessante ontwikkeling met belangstelling te volgen. Ook hij ziet de weigerachtige houding van Somohardjo niet zitten.

2 Comments

  1. Dom, dommer, het domst. Dit is bij verre de domste uitspraak die Somohardjo heeft gedaan. Dit doet al zijn vroegre stommiteiten verbleken. Ook spreek hij zichzelf tegen. Eerst heeft hij het over V7 gekozenen en nu ineens zijn het PL gekozenen. Daar de PL in V7 verband de verkiezingen is ingegaan en deze heren ook dus namens de V7 zijn gekozen heeft Somohardjo geen poot om op te staan. Dat de partijraad van PL mee is gegaan in de waanzin van deze man om deze heren nog voor ze zijn benoemd terug te roepen geeft aan wat de kwaliteit van dat zooitje is. Was er dan echt niemand in de hele PL nuchter en verstandig genoeg om te zeggen: wacht even jongens, dit is fout? Dat Somo zelfs durft te roepen dat hij de twee heren niet gaat toelaten?????? en dat was eens voorzitter van DNA?????

  2. José Lorenzo schreef:

    Somo be like voor even