President hoort oproep Parlementariërs aan in DNA

Jeugd Brokopondo gaat tafeltennissen
mei 17, 2017
Project voedselpakketten gaat door
mei 17, 2017
Show all

President hoort oproep Parlementariërs aan in DNA

President Desi Bouterse woonde gisteren wederom een parlementsvergadering bij. Hij was van plan het parlement te informeren over de crisismaatregelen die volgens hem in de pijplijn zitten. De maatregelen moeten het land uit de financiële malaise helpen.

 

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur een voormalige coalitiepartner, kon het niet laten om een grappige draai te geven aan de verschijning van Bouterse.

 

Een andere oud-coalitiegenoot, ABOP, liet ook van zich horen in de persoon van parlementariër Marinus Bee. Hij riep het staatshoofd op de noden van het volk niet aan zich voorbij te laten gaan.

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi stelde het nog harder. Het land verkeert al twee jaar in een crisissituatie. De regering, in deze de regeringsleider Bouterse, heeft meerdere keren gezegd dat alle zeilen bijgezet moeten worden om het leven draaglijk te houden voor de Surinaamse burger. Santokhi vraagt zich nog steeds af waar de maatregelen die daarvoor moeten zorgen, blijven.

 

Tot zover de commentaren van Paul Somohardjo, Marinus Bee en Chandrikapersad Sanotkhi van de oppositionele partijen Pertjajah Luhur, ABOP en VHP. Dit en meer brachten ze gisteren naar voren in het parlement. President Desi Bouterse was er aanwezig om zijn regeringsmaatregelen kenbaar te maken aan het parlement. De maatregelen zijn bedoeld om de financieel-economische druk op het volk te verlichten.

Comments are closed.