President Hollande arriveert in Nice na dodelijke aanslag

VS wil samen met Rusland stappen zetten in Syrië
juli 15, 2016
EU-steun voor slachtoffers Boko Haram
juli 15, 2016
Show all

President Hollande arriveert in Nice na dodelijke aanslag

De Franse president François Hollande is vrijdag rond 12.30 uur in Nice aangekomen na de dodelijke aanslag van donderdagavond. Zeker 84 mensen kwamen bij die aanslag om het leven. Hollande zal in Nice een ziekenhuis bezoeken waar slachtoffers van de aanslag liggen en hij zal een bezoek brengen aan de veiligheidsdiensten ter plaatse.

Een man reed donderdagavond rond 22.30 met hoge snelheid een vrachtwagen in op de menigte die op de boulevard van de Franse stad samen waren gekomen om Quatorze Julliet, de Franse nationale feestdag, te vieren. Vervolgens reed het voertuig nog enkele honderden meters door over de drukke boulevard, waar veel mensen bijeen waren om te kijken naar een vuurwerkshow. Volgens lokale autoriteiten is er sprake van honderden gewonden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, meldt dat achttien mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen. De aanslag wordt beschouwd als een daad van terrorisme. Officieel is de aanslag nog niet opgeëist. Volgens persbureau AFP was de chauffeur een 31-jarige Tunesische man, die in Tunesië is geboren. Dat zou blijken uit identiteitspapieren die zijn gevonden in de vrachtwagen.

De kranten Nice-Matin en Le Monde melden dat de verdachte Mohamed Lahouaiej Bouhlel heet. Zijn woning wordt vrijdag doorzocht. De dader zou bekendstaan bij de politie als vuurwapengevaarlijke crimineel en pleger van huiselijk geweld, maar niet wegens banden met soennitische extremisten.

Comments are closed.