President hamert op onafhankelijkheid rechters

Boeren klagen: Ureumprijs negatief voor productiekosten padie
december 5, 2014
Odo van de dag
december 5, 2014
Show all

President hamert op onafhankelijkheid rechters

“U bent aangewezen om op een verantwoordelijke wijze de gemeenschap te dienen. Wij verwachten dat er een waardige en wezenlijke bijdrage geleverd zal worden aan de rechtsspraak. U zult een snelle, deskundige en onafhankelijke bijdrage leveren aan rechtsspraak”, heeft president Desi Bouterse de nieuw beëdigde leden en plaatsvervangende leden van het Hof van Justitie meegedeeld.

Het Staatshoofd benadrukte in zijn toespraak in de Congreshal gisteren, keer op keer de onafhankelijkheid van rechters bij de rechtsspraak. Tot leden van het Hof van Justitie zijn benoemd Marie Mettendaf, Sieglien Wijnhard, Rewita Chatterpal, Maytrie Kuldipsingh en Daniëlle Karamatali. De vijf rechtsgeleerden van de Raio-opleiding 2009-2014 die zijn beëdigd tot plaatsvervangende leden, zijn: Sylvana Bradley, Audrey Nooitmeer, Jane Jensen, Sabitadevie Nanhoe- Gangadin en Ishwarpersad Sonai.

De president heeft de rechtsgeleerden erop gewezen dat de rechterlijke macht in een proces van modernisering zit. Er worden opleidingen verzorgd en is de rechterlijke macht versterkt.

De regering weet al enige tijd dat de rechterlijke macht niet adequaat is bezet. Met de beëdiging van de nieuwe groep rechters, is werkgelegenheid gecreëerd en is de werkdruk op de bestaande rechters verlicht.

De president kondigde ook aan de bezoldiging van de rechtelijke macht binnenkort te zullen aanpassen en hun rechtspositie te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.