President eindverantwoordelijke bij mogelijke ebola uitbraak

Parlementerier Abdoel laakt aanpak verspreiding Chikungunya
september 22, 2014
Sport 22 september
september 22, 2014
Show all

President eindverantwoordelijke bij mogelijke ebola uitbraak

Mocht het dodelijke ebola-virus in Suriname opduiken, zal het ministerie van Volksgezondheid niet zo zeer belast zijn met de aanpak. Omdat het om een virus gaat dat nieuw is voor Suriname en vergaande gevolgen kan hebben, zal de eindverantwoordelijkheid bij de president komen te liggen. Dat zegt directeur Marthelise Eersel van het ministerie van Volksgezondheid aan de Ware Tijd.

Eersel laat weten dat het departement al enige weken in contact is met het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing. Het ligt in de bedoeling om een gezamenlijke verklaring uit te geven over eventuele voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden en hoe de samenwerking tussen de instanties zal plaatsvinden.

De directeur constateert dat ebola vooralsnog geen gevaar vormt voor het Caribisch gebied. Het dodelijke virus vormt vooral in Afrikaanse landen een gevaar. Eersel wijst erop dat het ministerie desondanks op haar hoede is. “Volksgezondheid heeft al informatie doen uitgaan naar de ziekenhuizen en de doktoren over wat te doen mocht er een geval opduiken.” De regering heeft intussen een crisisteam ingesteld om het virus aan te pakken bij eventuele uitbraak hier. DWT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.