President Desire Bouterse vanuit Cuba: Delegatie niet in gevaarzone

Ruim 15 duizend illegalen in Suriname
september 6, 2017
PL-voorzitter Somohardjo springt in de bres voor parlementariër Karta-Bink Noemt dienstreis naar Indonesië uitzondering op regel
september 6, 2017
Show all

President Desire Bouterse vanuit Cuba: Delegatie niet in gevaarzone

 

President Desi Bouterse laat via het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten dat zowel hij als de delegatie die hij aanvoert het goed maken. Orkaan Irma die momenteel flink huishoudt op de Bovenwindse eilanden, waaronder Sint Maarten, kan mogelijk problemen veroorzaken voor Cuba, de Dominicaanse Republiek en Haïti. De storm met windsnelheden van bijna 200 km per uur zal volgens het staatshoofd langs het eiland trekken. Het noordelijk gebied alleen zal wat van de windslagen merken zegt hij. Over de medische check-up waarvoor Bouterse naar Cuba is afgereisd zegt de regeringsleider dat alles tot zover vlot en naar wens verloopt.

Hij had een telefonisch gesprek met de directeur van het NII, Clifton Limburg. Cuba zal niet veel merken van orkaan Irma die vandaag aan land is gegaan op Sint Maarten. Desondanks zijn de Cubanen al voorbereid voor het geval dat zegt Bouterse. Het doet hem goed dat er vanuit Suriname bezorgdheid wordt geuit voor zijn welzijn.

Comments are closed.