President Bouterse voor werkbespreking in Brazilië

Vakbonden worden uitgeschakeld
mei 2, 2018
Regering geeft zoektocht naar vissers niet op
mei 2, 2018
Show all

President Bouterse voor werkbespreking in Brazilië

President Desi Bouterse is aan het hoofd van een regeringsdelegatie voor twee dagen naar Brazilië, voor een werkbezoek. Het NII meldt dat Bouterse is uitgenodigd door Brazilië ’s staatshoofd Michel Temer. Het gaat om een bilateraal onderhoud tussen beide landen, zegt BuZa-minister Yldiz Pollack-Beighle, vlak voor het vertrek van delegatie waar ze ook deel van uitmaakt.

Tijdens de ontmoeting tussen beide staatslieden zal aannemelijk ook de situatie in Venezuela aan de orde komen aldus Beighle. De Surinaamse regering is één van de weinige landen in de regio die het regime van Maduro ondersteund.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Naast Beighle zijn ook de ministers van Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Justitie en Politie maandag met het staatshoofd meegereisd naar het zuiderbuurland. De bewindslieden zullen met hun Braziliaanse counterparts gesprekken voeren. De ook meegereisde First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, werkt er een speciaal programma af. Zo bezoekt ze onder meer het Braziliaans Fonds voor Onderwijsontwikkeling (FNDE. Tijdens het werkbezoek worden overeenkomsten ondertekend met betrekking tot investeringen, de politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouwsector en capaciteitsversterking. De delegatie is morgen weer terug in het land.

Comments are closed.