President Bouterse treft tijdelijke maatregelen

Coalitie boycot toelating Mohab-ali en Sardjoe als DNA-leden
mei 22, 2020
90 Seconden – 23 mei 2020
mei 23, 2020
Show all

President Bouterse treft tijdelijke maatregelen

Partial Lockdown tijdelijk opgeheven op 24 en 25 mei

OAS waarnemersmissie aangekomen in Suriname

De regering heeft enkele voorzieningen getroffen om de stembusgang op maandag vlot te laten verlopen. Zo zal de gedeeltelijke lockdown tijdelijk opgeheven worden op 24 mei en op de verkiezingsdag, 25 mei. De vrijstelling gaat in om 00 uur zondagnacht. Op dinsdag 26 mei om elf uur ’s avonds geldt de lockdown weer tot nader order. De strenge veiligheidsvoorschriften om een mogelijke verspreiding van COVID-19 tegen te gaan blijven van kracht.

Personen die in quarantaine zitten worden in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen op maandag 25 mei. Dit zal gefaciliteerd worden door het Nationaal COVID-19 Managementteam. President Bouterse doet een beroep op alle stemgerechtigden om naar de stembus te gaan:

President Desi Bouterse die donderdagavond een update gaf over de maatregelen rond COVID-19. De partial lockdown zal speciaal voor het verkiezingsproces tijdelijk opgeheven worden op 24 en 25 mei. Intussen is een missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten in Suriname gearriveerd om waar te nemen tijdens de verkiezingen. Het gaat om 10 personen onder leiding van Gonzalo Koncke, de Chefstaf van het bureau van de secretaris-generaal. Evenals de CARICOM missie, vertrekken ook de OAS leden weer op 27 mei.

Comments are closed.