President Bouterse roept werkgroep in leven om problemen Commewijne aan te pakken Binnenkort ook opening SZF-filiaal

Villa Zapakara ondertekent sponsorovereenkomst met Suriname Conservation Foundation
juli 25, 2018
10 Mobiel – Arsenio Brand-Flu 26 Juli 2018
juli 26, 2018
Show all

President Bouterse roept werkgroep in leven om problemen Commewijne aan te pakken Binnenkort ook opening SZF-filiaal

Tijdens een werkbezoek aan het district Commewijne afgelopen maandag heeft president Desi Bouterse een werkgroep in het leven geroepen om de problemen in het gebied aan te pakken. Het staatshoofd deed dat na een oriëntatie over de staat van enkele belangrijke wegen, en daaropvolgend bezoeken aan scholen en sportfaciliteiten.

Binnenkort vindt er ook de opening plaats van een filiaal van het Staatsziekenfonds. Dat beaamde SZF-directeur Ricky Kromodihardjo die het staatshoofd vergezelde tijdens het veldbezoek, schrijft het NII. Het streven is het filiaal binnen een maand te hebben opgezet in Tamanredjo.

Daarnaast gaan het SZF en het Ministerie van Sociale Zaken een pilotproject opstarten met het doel de service mobiel aan te bieden in moeilijk begaanbare gebieden in het district.

De aanpak van de problemen typeerde de president als een “Spoedproject in verband met Javaanse immigranten dag”. Dinsdagavond had hij dan ook een overleg met de ministers van Financiën, OWT&C, en RGB, op dit stuk. Het staatshoofd is menens vanuit zijn kabinet het werk te begeleiden en te monitoren, in het streven een groot deel van de problemen opgelost te hebben voor de herdenking van de komst van de immigranten op 09 augustus aanstaande.

Comments are closed.