President Bouterse en premier Browne van Antiqua & Barbuda intensiveren ontwikkelingssamenwerking

Onderwijs directeur Bennanon verzekerd optimale veiligheid rond scholen Paramaribo Zuid
mei 30, 2019
Sportverslagen – 30 mei 2019
mei 30, 2019
Show all

President Bouterse en premier Browne van Antiqua & Barbuda intensiveren ontwikkelingssamenwerking

Er is nogal veel werk te verzetten op gebieden als landbouw, veeteelt & visserij, lucht- en zeetransport, natuurlijke hulpbronnen, multi-destinatie toerisme en buitenlandse investeringen. Dit kwam aan de orde op de eerste dag van het bezoek van premier Gaston Browne van Antiqu & Barbuda aan president Desi Bouterse. Beide staatshoofden ontmoeten elkaar in de marche van een speciaal bilateraal overleg moment.

Zowel president Bouterse als premier Browne spraken tijdens de ontmoeting hun intenties uit over intensivering van de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en de eilandstaat. Tussen beide landen bestaat er al meer dan 30 jaar een goede samenwerking benadrukt president Bouterse. De oproep is dan ook dat beide landen op een nuttige wijze gebruik maken van elkaars bestaande mogelijkheden.

Woensdag stond als eerste een bezoek aan onze Centrale Markt op de agenda, waarna de delegatie richting Wanica afreisde voor een orientatie bezoek aan de Farmer Field school. Nog voor vertrek stond ons staatshoofd journaliisten kort te woord.

Handel en Industrieminister Stephen Tsang schept een positief beeld over de samenwerking tussen ons land en de Caricom lidstaat. Noem maar bijvoorbeeld op landbouwgebied waar Antiqua vanwege haar beperkte grond, naar mogelijkheden op zoek is voor haar landbouwactiviteiten.

Stephen Ttsang, minister van Hhandel en Industrie. Daarvoor president Desi Bouterse na afloop van het bezoek aan de Farmer Field school in het district Wanica. De regeringsdelegatie onder leiding van premier Gaston Browne heeft naast overleg en veldbezoeken en presentaties, ook nog ontmoetingen gehad met de ondernemerswereld. Premier Browne en gevolg zijn woensdag teruggekeerd naar Antiqua & Barbuda.

Comments are closed.