President Bouterse draagt Unasur-voorzitterschap over

Nieuw Front-plus tekent overeenkomst voor samenwerking tijdens verkiezingen
december 6, 2014
Landbouw blijft prioriteit bij fusie VCB en Landbouwbank
december 6, 2014
Show all

President Bouterse draagt Unasur-voorzitterschap over

In een buitengewone vergadering van de Unasur-staatshoofden heeft president Bouterse vrijdag verslag gedaan over de voorzittersperiode van Suriname die op 30 augustus 2013 begon 4 december is afgesloten. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht. De ontmoeting van de Unasur-leiders vond plaats in Ecuador.

Bouterse benadrukte bijzonder tevreden te zijn over de wijze waarop Suriname als kleinste land in Unasur het voorzitterschap heeft vervuld en dat hierbij de inzet van het Surinaamse volk niet vergeten moet worden.

Hij heeft ook bijzondere momenten en feiten opgesomd van het voorzitterschap, waaronder initiatieven om sociale oneffenheden weg te werken door toegang tot medicijnen, voedselzekerheid en voedselveiligheid hoog op de sociale agenda te plaatsen.

Bouterse riep de lidlanden op om in vrede en saamhorigheid te blijven wandelen om eventuele geschillen op te lossen, zoals het geval is geweest tijdens de crisis in Venezuela, waarbij protesten in het land waren uitgebroken.

De Unasur-voorzitter heeft zijn functie overgedragen met de oproep om verder te werken aan de regionale en internationale agenda met thema’s als digitale soevereiniteit, versnelde fysieke integratie, het beheer van hulpbronnen en de aanpak van de mondiale drugsproblematiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.