President Bouterse bemoedigt de VS en Cuba met toenadering

Belfort vraagt aandacht Jeugdvertegenwoordiging voor scholieren seks-video incident
december 23, 2014
Zanger Joe Cocker (70) overleden
december 23, 2014
Show all

President Bouterse bemoedigt de VS en Cuba met toenadering

Suriname’s staatshoofd, President Desi Bouterse, heeft formeel en positief gereageerd op het nieuws dat de Verenigde State en Cuba samen de relaties tussen de twee landen de komende tijd gaan herstellen.

In afzonderlijke brieven aan Cuba’s president Raul Castro en de Amerikaanse President Barrack Obama spreekt president Bouterse van een historische stap na 56-jaar van verstoorde relaties.

Het Surinaamse staatshoofd feliciteerde President Obama voor het naleven van zijn verkiezingsbelofte uit 2008 om een nieuwe benadering te zoeken voor de kwestie Cuba. ‘Mijn complimenten aan u voor het zetten van deze grote stap’ zei president Bouterse in het schrijven aan de Amerikaanse president.

Tegelijkertijd schreef president Bouterse aan president Raul Castro zijn goede vriend en strijdmakker, dat dit nieuws de vervolmaking is van hetgeen Fidel Castro meer dan tien jaar geleden had beloofd.

De Amerikaanse regering onder leiding van oud-president John F Kennedy, stelde 56 jaar geleden een handels embargo in tegen Cuba, een uitgesproken bondgenoot van het voormalige communistische Soviet Unie.

Naast het schrijven aan de staatshoofden van de VS en Cuba condoleerde president Bouterse de regering van Pakistan in verband met de gruwelijke moorden gepleegd door de Taliban.

Strijders van deze terroristische organisatie drongen de vorige week een school binnen en doodden meer dan honderd personen, onder wie tientallen scholieren en hun onderwijzers. In het condoleance schrijven drong president Bouterse er bij de regering van Pakistan erop aan de weg van dialoog en onderhandeling te kiezen in het aanpakken van het probleem van aanslagen door de Taliban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.