President blaast 8ste ACP-top in Suriname af

Telesur investeert in telecom netwerk voor tegengaan overbelasting
augustus 20, 2014
Grote delen Paramaribo zonder stroom
augustus 20, 2014
Show all

President blaast 8ste ACP-top in Suriname af

Suriname zal de organisatie van de 8e ACP top niet meer op zich nemen. Dit besluit houdt verband met het verzoek van Uruguay, om de overdracht van het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) door president Desi Bouterse, pas eind oktober te laten plaatsvinden. De organisatie van de ACP-top zou een te grote wissel trekken.

De ACP-top van staatshoofden en regeringsleiders was op 6 en 7 november gepland in Paramaribo. Voorafgaand hieraan zou de ministeriele vergadering worden gehouden. Beide vergaderingen vinden geen voortgang meer in Suriname. Binnen Unasur moeten er nog belangrijke interne zaken worden afgehandeld. Suriname blijft de leiding tot eind oktober houden. De exacte datum van overdracht, is nog niet vastgesteld, omdat deze beïnvloed kan worden door drie presidentsverkiezingen die in deze periode binnen Unasur zullen plaatsvinden namelijk in Brazilië, Bolivia en Uruguay.

Door de enorme verantwoordelijkheid en de druk die de ACP-agenda zou veroorzaken op de al druk bezette structuur van de Staat, heeft de president de beslissing moeten nemen om de ACP-top niet meer te houden in Paramaribo, meldt Buitenlandse Zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.