Suriname leende 175 miljoen van IDB
januari 26, 2014
Rapport misstanden Surinaamse gevangenissen nog onbekend bij Delinquentenzorg
januari 26, 2014
Show all

President bereid actieplan voor

President Desi Bouterse bereid samen met zijn kabinet een actieplan voor. Dit plan omvat prioriteiten voor het nog uit te voeren beleid van de resterende regeerperiode. Zo staat in de ingediende beleidsnota, horend bij de begrotingen voor het dienstjaar 2014. Intussen heeft de president volgens Starnieuws al een persoonlijk onderhoud gehad met bijna al zijn ministers. Hun is gevraagd hun bijdragen aan het actieplan in te dienen, nog voor aanvang van de begrotingsbehandeling.

Het parlement zal om een aanvulling op de begroting worden gevraagd voor financiering van het actieplan. Dit plan, dat door de president wordt getypeerd als “het hart van het beleid van 2014” duidelijke veranderingen moeten opleveren. Van de bewindslieden wordt extra inzet verwacht. De nadruk zal vooral moeten liggen op het sociaalbeleid.

De basiszorgverzekering voor zwakke groepen zoals kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking zal verder moeten worden versterkt. Veder staan het woningbeleid, sociaal zekerheidstelsel op de top prioriteitenlijst.

Van de minister van Financiën wordt een reconstructie van het financieel-economisch beleid verwacht. Ook de dienstonderdelen onderwijs, volksgezondheid en sport en jeugdbeleid zijn opgenomen op de lijst. Hoewel de president blij is met de snelle aanpak het ministerie van Openbare Werken op dit moment, wil hij tocht dat het beleid zich verder toespitst  op de infrastructurele ontwikkeling.

Energie en nutsvoorzieningen, beleid gericht op de productie, toerisme en luchtvaart zijn de andere prioriteiten. Het veiligheidsbeleid alsook het grondenrechten vraagstuk, zijn zaken die de president dit jaar ook voorrang geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.