Prenobe Bissessur op JAP Luchthaven aangehouden

Alertheid voor Whatsapp scam in Suriname
augustus 23, 2022
10 Mobiel – Lorain File – 24 augustus 2022
augustus 24, 2022
Show all

Prenobe Bissessur op JAP Luchthaven aangehouden

-President treedt hard op in kwestie SLM

-Overige adviseurs liggen ook onder vergrootglas 

Prenobe Bissessur is (gisteren) maandag aangehouden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, door het Justitieel Interventie Team (JIT). Bissessur was van plan naar Miami te vliegen. Door het lopend onderzoek tegen hem mag hij echter niet vertrekken. Na een verhoor is hij zonder zijn paspoort heengezonden en hij is aangezegd ‘beschikbaar te blijven’. Zijn aanhouding en verhoor heeft te maken met het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM), naar vermeende malversaties bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Het OM heeft laten weten dat teams het strafrechtelijk onderzoek doen en dat ze worden aangestuurd door Officieren van Justitie, onder verantwoordelijkheid van de Procureur-Generaal.

Prenobe Bissessur is ondertussen uit alle functies gezet, in alle hoedanigheden. Binnen SLM bekleedde hij diverse functies en ontving daarvoor schadeloosstellingen. Ook zou hij ruim 17.500 Euro per maand via zijn advocatenbureau binnenhalen, voor het behartigen van de belangen van de luchtvaartmaatschappij. President Santokhi is niet te spreken over de wijze waarop Bissessur zich financieel te goed heeft gedaan. Hij heeft de man ook als adviseur op zijn Kabinet en als voorzitter van de Deviezencommissie de laan uitgestuurd.

Santokhi zegt dat alle adviseurs en personen die door de regering zijn aangetrokken en diensten verlenen, onder een loep geplaatst zullen worden. Volgens het staatshoofd kunnen  velen van hen niet omgaan met het gezag en respect dat gepaard gaat met een dergelijke rol binnen het staatsbestuur.

President Chan Santokhi in De Nationale Assemblee maandag, over de kwestie van zijn gewraakte adviseur Prenobe Bissessur. Die mag het land niet uit als gevolg van het lopend strafrechtelijk onderzoek bij de SLM. Hij heeft vooralsnog niet de status van verdachte, laat het OM weten. De gelden die in Bissessur’s zak vloeiden voor zijn zogeheten werkzaamheden in dienst van de regering, noemt de president ‘onredelijk en onrechtvaardig’. Hij zegt dat wordt gekeken naar hoe die terug te halen.

Comments are closed.