Positie Nieuw Suriname in parlement ongewijzigd

Celcius Waterberg: ‘Medische zorg binnenland nog ver ondermaats’
april 16, 2014
ICT Associatie Suriname wil studenten interesseren voor 2e summit
april 16, 2014
Show all

Positie Nieuw Suriname in parlement ongewijzigd

Er komt vooralsnog geen wijziging in de huidige positie van Nieuw Suriname(NS) in het parlement. Dit is dinsdagavond besloten na overleg met structuren en de achterban van de partij.

 

“Na intensief overleg met onze structuren, enkel en alleen ten faveure van het nationaal belang zal Nieuw Suriname onverkort haar positie in het parlement handhaven. Zij zal zich niet chantabel opstellen voor wat betreft het invullen van posities”, aldus de verklaring ondertekend door Harish Monorath en Premdew Lachman.

 

De fractie benadrukt dat de weg voor dialoog vanuit de zijde van Mega Combinatie altijd open staat. “Wij van de NS hebben een belangrijk rol binnen het parlement en willen deze ook dienovereenkomstig vervullen. Indien de MC hieraan mee wil werken staat NS altijd open voor dialoog.”

 

Eerder werd in de speculaties, rond de stoelendans die is begonnen na het openvallen van de ministersposten op Binnenlandse Zaken, LVV en HI gesuggereerd, dat NS het ministerie van HI al zou zijn toegeschoven. Uit de verklaring blijkt daar niet veel van te kloppen. In hoeverre de Mega Combinatie, waar NS voorheen deel van uitmaakte, zal ingaan op de aangeboden dialoog over de rol van de partij van leden Monorath en Lachman in het parlement, is nog niet duidelijk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.