Porknokkers en Rosebell Goldmine bespreken problemen

‘Drunk In Love’ de #1 song in de Magic 10
februari 4, 2014
Politie berichten 04 februari
februari 4, 2014
Show all

Porknokkers en Rosebell Goldmine bespreken problemen

De leiding van I AM Gold Rosebel Goldmines en vertegenwoordigers van een groep porknokkers zit momenteel rond de tafel  in een poging spanningen die de afgelopen weken zijn ontstaan, te bespreken en eventueel op te lossen. De porknokkers en Rosebel Goldmines zijn beland in de zoveelste confrontatie nadat een onbekend aantal zelfstandige goudzoekers het concessiegebied van het bedrijf binnentrokken op zoek naar het edelmetaal.

Woordvoerder van Rosebel Goldmines  Esther Wielzen wilde vanwege de gesprekken niet ingaan op de zaak. Ze liet wel doorschemeren dat vertegenwoordigers van de regering een bemiddelende rol spelen. Radio 10 heeft ook geprobeerd vertegenwoordigers van de proknokkers te spreken, echter zonder succes.

De spanningen tussen de twee partijen dient al jaren als voorbeeld voor de problemen die ontstaan rond het grondenrechtevraagstuk. Porknokkers uit de omgeving Nieuw Koffiekamp stellen zich op het standpunt dat delen van het concessiegebied van Rosebel Goldmines horen bij het leefgebied van hun dorp.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.