Pomphouders en winkeliers Atjoni en Kwakoegron beboet voor prijsopdrijving

Caribische jongeren voor aanpassing onderwijssysteem
maart 3, 2016
Ben Carson heeft geen vertrouwen meer in presidentschap Amerika
maart 3, 2016
Show all

Pomphouders en winkeliers Atjoni en Kwakoegron beboet voor prijsopdrijving

De Economische Controle Dienst (ECD) de vorige week in Atjoni, Kwakoegron boetes oplegegd heeft aan een benzine pomphouder en twee winkeliers voor prijsopdrijving.

De acties van de ECD volgde na klachten van consumenten over prijzen die lagen boven de door de staat vastgestelden.

Te Atjoni heeft een pomphouder zich niet gehouden aan de vastgestelde pompprijzen. Een partij brandstof werd in beslag genomen en de pomp werd werd gesloten.

Ondanks de berisping wilde de pomphouder geen gehoor geven aan het verzoek, de prijzen naar beneden bij te stellen en werd zijn vergunning in belang van het onderzoek ingetrokken. Hij kreeg daarnaast ook strafklacht tegen zich ingediend voor overtreding van de wet prijszetting en prijsbewaking.

Verder heeft bezoeken aan twee winkels in het dorp Kwakoegron een reeks overtredingen opgeleverd. In eerste instantie ging het om veel te dure brandstof die in of bij de winlels werd verkocht. Voor een liter brandstof erd Srd 5 gevraagd terwijl de prijs dievastgesteld is door het ministerie van Handel en Industrie Srd 4.23 was voor een liter unleaded en voor diesel Srd 4,01.

En, na controle trof de ECD in beide zaken  jachtgeweren, smokkelsigaretten, gascilinders van 20, 28 en 100 lbs, landbouwchemicaliën en ook een telescoop van vermoedelijk een rifle. Daarnaast zijn 22 vaten unleaded bij een supermarkt in beslag genomen, omdat de winkelier zaken deed met een vergunning waarvan hij niet de eigenaar is. Alle alcoholische dranken, daar aangetroffen, zijn in bezit genomen, omdat de winkelier niet beschikte over een vergunning voor de verkoop daarvan. Er zijn bij dezelfde supermarkt ook nog 2 vaten kerosine in beslag genomen, omdat voor het verhandelen van deze brandstof een speciale vergunning nodig is, hetgeen de winkelier niet kon tonen. De overtreders te Kwakoegroen hebben intussen elk een boete van Srd 30.000 betaald.

Comments are closed.